アイラモルトに魅せられ、北海道で生まれた『厚岸』。世界中のウイスキーファンを虜にするその神髄とは。 北の大地が育む誇り高き銘品厚岸ウイスキーHOKUSAIラベル。『神奈川沖浪裏』のダイ北海道東部に位置する厚岸(あっけし)町。2 な時間へと誘ってくれるだろう。冷涼かつ湿潤な気候、潮気を含む深い霧、多彩で豊かな食文化—天恵ともいうべきこの地が創出したウイスキーが、今、世界から多大なる耳目を集めている。 “日本のアイラモルト”とも評される厚岸ウイスキーは、本場スコットランドの伝統的製法を踏襲し、2016年に蒸留を開始。厚岸の風土を生かした味や香りを追求すべく、徹底したこだわりのもとに造り上げていった。樽に詰める直前の原酒(ニューメイクスピリッツ)は、バーボン、シェリー、赤ワインといった複数の樽で仕込み、季節ごとに造り分けたものをかけ合わせることで、複雑かつ奥深い味を生み出していく。多層なレイヤーを経て、静かにじっくりと熟成されたウイスキーは、ピーティーで潮風のニュアンスをまといながらも、フルーティさも感じられる唯一無二の味わいだ。口に含むやいなや五感を深く刺激する、まさに絶品といえよう。今回、登場したのは、厚岸の自然と稀代の浮世絵師・葛飾北斎をモチーフとした特別なナミズムを大波で表現し、厚岸ウイスキーの新たなる扉を開くシリーズとして要注目だ。 「もし北斎が厚岸の海に出会っていたとしたら」。イマジネーションをも刺激する比類なき一本は、ひととき、濃密かつ豊かで幸福芸術と熟成の邂逅を味わうピートスモークが香る至極の一杯A Proud Masterpiece Born of the Northern LandTHE AKKESHI WhiskyA sublime dram of Japanese whiskyinfused with elegant peat smoke—where art and maturation come togetherOften dubbed the “Islay of Japan,” THE AKKESHI Whisky follows traditional Scottish distillation methods and began production in 2016. Crafted with meticulous care, it captures the essence of its unique terroir.The result is a distinctive whisky—peaty with a hint of sea breeze, yet also beautifully fruity and refined.This edition features a special HOKUSAI label inspired by the natural beauty of Akkeshi and the legendary ukiyo-e artist Katsushika Hokusai. The iconic wave from The Great Wave off Kanagawa is reimagined to express the dynamism of the sea and signal a new chapter in THE AKKESHI Whisky’s story.“What if Hokusai had encountered the sea of Akkeshi?”This one-of-a-kind bottle offers a luxurious and inspiring moment to savor.Inspired by Islay malts, “THE AKKESHI” was born in Hokkaido.What is the essence that captivates whisky lovers around the world?
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