朝な夕なに海霧に包まれる北海道厚岸町。 かつてノーベル賞に最も近い作家と称された小説家・安部公房は、厚岸の海霧を「ねばねばした綿飴のような霧」とつづった。この濃密かつ稀有な大気に包まれた「厚岸蒸溜所」で、世界に名だたるジャパニーズウイスキー『厚岸』は醸されている。蒸溜所の創設者である樋田恵一氏は、ピートの強いアイラモルトに強い憧れを抱いた。スコッチの聖地・アイラ島と同様の気候・環境の地を国内で探求。本場をしのぐ好環境に恵まれた厚岸町にたどり着いたという。蒸溜所には〈世界最高峰〉と称されるスコットランド・フォーサイス社の蒸溜機器を導入。泥炭(ピート)層から湧き出るホマカイ川の水を仕込み水として使うことで、アイラモルトに似た、独特の風味と香りが加わる。他と一線を画す〈媚びない〉ウイスキーの完成は、厚岸の自然なくしてはありえなかった。 「ウイスキーに対して持たれている概念の、一歩先を行くウイスキーを提供したい」―そんな想いによりつくられた、北海道の自然が生んだシングルモルトウイスキー『厚岸』。独特のクセを持つピート香は、時にウイスキー初心者のハードルとなる。しかし、それを乗り越えた先に広がるのは、成熟した大人だけが感じられる至高の世界だ。圧巻なるウイスキーをその手にする幸運を、逃すことなかれ。成熟した大人のための〈媚びない〉ウイスキー10For mash water, it uses Homakai River water, which wells up through layers of peat, adding a unique flavor and aroma. Akkeshi’s natural setting is key to perfecting this distinctive, uncompromising whisky. Based on the founding concept of offering whisky that goes one step beyond, “THE AKKESHI” single malt whisky is a product of the Hokkaido outdoors. Don’t pass up your lucky opportunity to get some of this amazing whisky. The Hokkaido town of Akkeshi sits shrouded in sea fog morning and evening. In the midst of this dense, unusual air, the Akkeshi Distillery crafts a world-renowned Japanese whisky, “THE AKKESHI.” Distillery founder Keiichi Toita searched Japan for a climate and environment similar to Scotland’s whisky mecca, the Isle of Islay, and found Akkeshi to be the best fit. The distillery employs distillation equipment from Scottish maker Forsyths. スコットランド・アイラ島を彷彿とさせる、冷涼湿潤な厚岸町。その稀有な自然が育む至極のウイスキーが、今、目覚めの時を待っている。Uncompromising whisky for mature adultsThe essence of THE AKKESHI WhiskyA sublime whisky born of rare nature, awaiting its awakening稀有な自然が育む孤高の『厚岸』
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